Wie ben ik
Home / Wie ben ik

Een Holistische Benadering voor Elk Kind
Optimaal leren
Mijn missie
Mijn missie is om kinderen en volwassenen te helpen om op leergebied, sociaal, emotioneel en traumagerelateerd zichzelf beter te leren begrijpen en kennen.
Mijn visie
In mijn praktijk richt ik me op een holistische benadering van leren. Ik streef naar een stabiele basis waarop kennis en vaardigheden kunnen groeien. Ik geloof dat elk kind unieke potentie heeft en verdient om op een manier te leren die bij hen past.
Tevreden klanten
Trainingen gegeven
Reflexintegratie
Ik ontdekte dat onvoldoende geïntegreerde primaire reflexen voor reflexmatige reacties zorgen. Integratie brengt rust, van prenataal
tot nu.
Auditieve verwerking
Dyslexie en focusproblemen ontstaan vaak door moeite met klankverwerking, verklanking en reproductie. Dat heb ik geleerd.
Andere leerstrategieën
Ik specialiseerde me in ondersteuning voor kinderen met unieke leerstijlen. Oogvolging, samenwerking, en stressmanagement zijn daarbij cruciaal.
Sensorische integratie
Met begrip van prikkelverwerking leer je jezelf en/of je kind kennen in symptomen en gedrag, en wat dan ondersteunend is.
Ontdekkingen en specialisaties
Veel leer- of andere uitdagingen hebben een hele andere oorsprong. Ik wilde weten waar het door zou kunnen komen en vervolgens wat helpend zou kunnen zijn.
Zo ben ik o.a. terechtgekomen bij:
- Ik Leer anders; om kinderen, vaak in overleg met school, te helpen op een andere manier te leren.
Hiernaast links is te zien waar ik mij nog meer in heb gespecialiseerd.

Tools
Deze tools gebruik ik om kinderen en hun ouders zoveel mogelijk een compleet plaatje te kunnen geven in wat helpend is voor hun kind of voor henzelf. En ook om samen te ontdekken waar de ‘lekkage’ is…

Hoe werk ik
Ik start altijd met een uitgebreide intake. Afhankelijk van de hulpvraag kijk ik naar:
- De (primaire) reflexen (lees meer) of deze al dan niet voldoende zijn geïntegreerd of nog storend zijn voor het functioneren
- De sensorische integratie (lees meer) of er sprake is van onder-, overprikkeling of een combinatie hiervan
- Hoe de auditieve verwerking (lees meer) is
- Of de ogen (lees meer) in staat zijn om te volgen, richten en samenwerken
- Of de hersenen (lees meer) goed kunnen samenwerken
- Hoe de leerstijl (lees meer) is
- Hoe we reageren op stress (lees meer)
Dit kan nog worden aangevuld door specifieke leergerelateerde testen (lees meer) gericht op:
- Spelling
- Anders leren
- Schrijven/pengreep
- Rekenen
- Lezen
- Begrijpend lezen
Op basis van de uitslag van de testen wordt, in overleg, een plan van aanpak gemaakt. In de meeste gevallen komen de cliënten om de week en duurt de behandeling een half jaar tot een jaar.
Bij volwassenen wordt op maat gekeken wat nodig is. Vaak bestaat de behandeling uit een reeks losse sessies reflexintegratie.