Nieuws

NIEUWS

 

Behandelaar Rythmic Movement Training (RMT)

Per oktober 2017 ben ik behandelaar RMT. De Rythmic Movement Training is een zeer kindvriendelijke training waarbij met hele eenvoudige bewegingen reflexen (alsnog) onder controle worden gebracht. Deze behandeling kan al worden gedaan bij zeer jonge kinderen.

 

Behandelaar MNRI DPRI

Vanaf december 2015 ben ik behandelaar MNRI

Ondertussen heb ik hiervan verschillende cursussen gedaan, nl.

 • Dynamic & Postural Reflex Pattern Integration. Als behandelaar kan ik nog meer de oorzaak aanpakken!!
 • Tactile
 • PTSD
 • Proprioceptie

De MNRI reflexintegratie is succesvol gebleken bij o.a.:

 • Leermoeilijkheden (concentratie, motivatie, moeite met lezen en/of begrijpen, handschrift)
 • Motorische uitdagingen (onhandigheid, zwakke spierspanning, moeite met balans en coördinatie)
 • Sociaal- emotionele problemen (onzekerheid, moeite met keuzes maken (faal)angst, grenzeloosheid)
 • Algemeen welbevinden (overgevoeligheid, reisziekte, tics, orale fixatie, bedplassen, stress)
 • Gediagnosticeerde stoornissen (ADD, ADHD, DCD, McDD, Dyslexie, Dysgrafie, Dyscalculie, Autisme, CP, Post Traumatisch Stress Syndroom)

masgutova-logo_2

Voor meer informatie over de Masgutovamethode: www.masgutovamethode.nl

 

Mooy Een zorg minder te vinden via de Zorgkaart4kids

Mooy Een zorg minder is nu ook te vinden via de Zorgkaart4kids. De Zorgkaart4Kids is een website waar op eenvoudige wijze gezocht kan worden naar behandelaars voor kinderen en jong volwassenen.

Zorgkaart4kids

 

Coach Woordbeeldtrainer

Sinds november 2015 ben ik coach Woordbeeldtrainer. Deze training is voor kinderen met (ernstige) spellingproblemen. Met name bedoeld voor kinderen die moeite hebben met de klank-teken koppeling.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.cnls.nl

woordbeeldtrainer coach

 

Trainer Bodymap SAQ Early Essential Movement Patterns

Sinds november 2015 ben ik trainer Bodymap SAQ. Als trainer kan ik kinderen vanaf 4 jaar dmv eenvoudige oefeningen helpen om reflexen die nog niet voldoende onder controle zijn te integreren. Het programma bestaat uit een 10-tal oefeningen.

Bodymap

 

VERSLAG LEZING BEWEEG EN LEER: 

Hoe kun je leerproblemen aanpakken bij de basis?

Op 7 en 8 oktober hebben Lenny Zuijderduijn en ik met veel plezier een lezing gegeven in de bibliotheek van Noordwijk en op de van der Brugghenschool in Katwijk. Tijdens de lezing hebben we het zeer geïnteresseerde publiek informatie gegeven over:

 • Reflexintegratie: Wat zijn de primaire reflexen. Wat betekent het als een kind nog last heeft van deze primaire reflexen. En, welke invloed kan dit hebben op het leren en het gedrag van het kind.
 • De ogen: Wat betekent het als ogen nog niet in staat zijn om goed te volgen, goed te richten en goed samen te werken. Hoe neemt het kind dan de ruimte waar. En, wat betekent dit voor het leren en ook voor het gedrag van het kind
 • Stress: Wat heeft stress voor invloed op het leren en het gedrag van het kind
 • De JaMaRa Rekentraining: een training waarbij vanaf de basis en vanuit het lijf kinderen met rekenproblemen kunnen worden geholpen. Deze rekentraining is zeer effectief en toepasbaar bij elke rekenmethode
 • Hulp bij kinderen die visueel zijn ingesteld: Wat betekent het voor een kind wat visueel is ingesteld op school. Tegen welke problemen kan het kind aanlopen. Wat heeft een kind nodig.
 • De samenwerking Balance4Learning tussen Zwaan Osteopathie, Kinderpraktijk De Andere Kant en Mooy Een zorg minder.

Bent u ook geïnteresseerd in deze lezing, dan kunt u contact met mij opnemen. Wij kunnen gratis bij u op school tijdens een ouderavond of teambijeenkomst de lezing geven. De lezing duurt ongeveer 2 uur (met pauze).

 

BALANCE4LEARNING:

Samenwerking Zwaan Osteopathie en Kinderpraktijk De Andere Kant

Sinds september 2014 is een samenwerking Balance4Learning gestart met Zwaan Osteopathie en Kinderpraktijk De Andere Kant . Doel van deze multidisciplinaire aanpak is, om alle facetten van het kind aan de orde te laten komen (mobiliteit, welzijn en leerprestaties), zodat het kind zich ten volle kan ontwikkelen en ontplooien.