Meer informatie SteenGoed training

Wie zijn wij, wat is onze visie en missie met de training?
Colinda van der Horst

 

Colinda werkt al sinds 2006 als ambulant coach bij Cardea. Haar werk bestaat uit het coachen van kinderen met sociaal, emotionele- en gedragsproblemen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Zij doet dit met veel enthousiasme en is daardoor een veelgevraagd coach door ouders en kinderen. Het is haar missie om kinderen meer zelfvertrouwen te geven.

Gudy de Mooy

 

Gudy werkt al sinds 2007 als ZZP-er met kinderen met leerproblemen. Als coach leerproblematiek heeft ze al vele kinderen op scholen en in haar praktijk geholpen. Gudy is altijd op zoek naar de oorzaak en wil van daaruit werken naar de oplossing.

De SteenGoed training is een aanvulling om dit doel te kunnen bereiken. (Voor meer informatie kunt u ook terecht onder het kopje “Wie ben ik” van deze website.)

Visie en missie

Wij merken steeds meer dat er van kinderen al op jonge leeftijd veel wordt gevraagd. Dit is vaak vooral op het cognitieve vlak. Het emotionele welbevinden, de sociale ontwikkeling en het bewegend leren blijft vaak onderbelicht.

In de ontwikkeling van het jonge kind is het van groot belang dat kinderen veel bewegen en veel spelen. Kinderen leren door te bewegen en te spelen. Wanneer we niet (meer) bewegen en spelen, worden de stappen van het ervaren met het lijf en het oefenen met het lijf overgeslagen waardoor de (hersen)ontwikkeling kan stagneren. Hierdoor gaan kinderen compenseren en is het leren niet meer iets wat als vanzelf gaat maar wordt steeds meer cognitief, met kracht aangestuurd.

Steeds meer kinderen merken hierdoor dat het leren moeilijk(er) wordt en ontwikkelen faalangst.

Onze  missie is om kinderen weer te laten worden zoals ze zijn bedoeld. De SteenGoed training is vanuit die missie ontwikkeld, nl.  om kinderen weer stevig(er) op hun benen te laten staan (meer zelfvertrouwen te geven). Beweging, spel en het ervaren is daarbij heel belangrijk!!

Waarom de naam SteenGoed? 

Colinda en ik zijn beiden Christen. Ons christen-zijn is onze levensstijl. Het is de rode draad in ons bestaan dat we mogen weten dat we gemaakt zijn door God en Hij ons Goed vindt, precies zoals we zijn bedoeld. En daarnaast dat we stevig kunnen blijven staan als we op de Steen (de rots) Jezus staan. Zo is de naam ontstaan.

Steen

“Wij willen de kinderen laten ervaren dat, alleen als je op Steen staat je echt stevig kan staan. Echt sterk ben je als je weet wie je bent en tegelijkertijd stevig staat op Steen. “

Goed

In de Bijbel zegt God als hij de mens heeft gemaakt: “En God zag wat Hij had gemaakt, en het was zeer Goed.”  Zo zien we de kinderen. Geschapen door God en zeer Goed. Dat willen we de kinderen ook meegeven. Dat ze mogen weten en ervaren dat ze Goed zijn.